Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Záhrada materskej školy po revitalizácii

GALÉRIA
Dátum: 29.06.2016
Autor: Obec Blatnica
Počet videní: 347
Záhrada materskej školy po revitalizácii

Vďaka grantovému programu NADÁCIE VOLKSWAGEN SLOVAKIA pod názvom: „ZELENÁ DOBROVOĽNÍKOM“ si mohli základné a materské školy na celom Slovensku skrášliť svoje okolie.

Cieľom tohto programu bolo podporiť dobrovoľnícku činnosť a verejnoprospešnú aktivitu nielen zamestnancov spoločnosti Volkswagen Slovakia a ich detí ale aj ostatných rodičov, starých rodičov a zamestnancov školy. Podporiť regióny, z ktorých zamestnanci pochádzajú. Zvýšiť ekologické povedomie. Medzi 50 podanými projektmi sa úspešne uchádzala o finančný grant aj naša materská škola a získala finančné prostriedky vo výške 425 EUR.

Materská škola, má veľkú záhradu s množstvom zelene , ktorú už bolo potrebné revitalizovať, a tak riaditeľka Dana Hrčová vypracovala projekt pod názvom „ Naše deti ľúbime, školský dvor im skrášlime“. Na realizácii projektu sa finančne spolupodieľal aj zriaďovateľ materskej školy - Obec Blatnica a Rodičovské združenie pri MŠ. Vďaka záujmu a aktívnej pomoci rodičov, priateľov a zamestnancov našej školy sa nám podarilo do dnešného dňa dostať školskú záhradu do nového šatu.
A aký je výsledok? Nový chodník, vyložený zámkovou dlažbou, upravená zeleň, ktorá ho lemuje, ošetrené staré okrasné dreviny zmladzovacím a presvetľovacím rezom. Založenie a výsadba skalky pri vstupe do areálu MŠ. Obnovený náter drevených a kovových preliezačiek. Prínosom je nielen estetické a kultúrne prostredie, ktoré poskytuje možnosť na oddych , šport a zábavu, ale aj upevnenie medziľudských vzťahov a radosť zo spoločne vykonanej práce.

Ďakujeme všetkým, ktorí sa zúčastnili sa na brigádach, aj tým ktorí sa akýmkoľvek iným spôsobom podieľali na zveľadení našej záhrady a tak prispeli k jej postupnej premene na peknú a príjemnú súčasť našej materskej školy.
vedenie školy

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.