Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Registrácia chovu v CEHZ

SÚBOR
Dátum: 18.02.2022
Autor: EWORKS.sk
Počet videní: 681
Registrácia chovu v CEHZ

Každý kto chová hospodárske zvieratá ako ovce, kozy, ošípané, hovädzí dobytok, kone, včely, má zákonnú povinnosť registrovať svoj chov v Centrálnej evidencii hospodárskych zvierat (CEHZ).

Každý kto chová hospodárske zvieratá ako ovce, kozy, ošípané, hovädzí dobytok, kone, včely, má zákonnú povinnosť registrovať svoj chov v Centrálnej evidencii hospodárskych zvierat (CEHZ). Týka sa to aj chovateľov, ktorí majú ovce od jari do jesene na vypásanie pozemkov. Každé zviera, ktoré je zaradené medzi hospodárske zvieratá, musí byť označené a prihlásené na farme, aj keď sa jedná čo i len o jeden kus.
Od 1. mája 2022 nebude možné prihlásiť na farmu ovce, kozy a ošípané, ktoré predchádzajúci chovateľ pred presunom trvalo neoznačil a neprihlásil do CEHZ a nie sú evidované na žiadnej farme.
Tlačivo na registráciu chovu je možné si vyžiadať na RVPS Martin alebo na regionálnom pracovisku plemenárskych služieb SR. Tlačivo je možné vytlačiť aj z webovej stránky Štátnej veterinárnej a potravinovej správy, Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR alebo Plemenárskych služieb SR. Tlačivá k prihlasovaniu a odhlasovaniu zvierat na farmu sú dostupné na webovej stránke Plemenárskych služieb SR.
RVPS Martin ďalej pripomína aj povinnosť nahlasovania domácich zabíjačiek minimálne jeden pracovný deň vopred.

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum Zoradiť podľa:
Čo má robiť chovateľ, ak chová hospodárske zvieratá? Veľkosť: 367.5 kB Formát: pdf Dátum: 28.2.2022

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.