Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Asistované sčítanie obyvateľov od 3.5.2021

Dátum: 03.05.2021
Autor: Obec Blatnica
Počet videní: 97
Asistované sčítanie obyvateľov od 3.5.2021

Asistované sčítanie potrvá 6 týždňov, začalo 3. mája 2021 a skončí 13. júna 2021

V prípade zhoršenia epidemiologickej situácie môže byť asistované sčítanie prerušené. Asistované sčítanie je určené obyvateľom, ktorí sa nemohli sčítať sami a ani s pomocou blízkej osoby. Ide najmä o digitálne vylúčených obyvateľov, starších obyvateľov, obyvateľov v sociálnych zariadeniach a obyvateľov marginalizovaných komunít.

Asistované sčítanie bude realizované 2 spôsobmi:

1. obyvateľ príde do kontaktného miesta, kde sa sčíta sám alebo s pomocou stacionárneho asistenta. V našej obci je zriadené kontaktné miesto, kde sa obyvatelia môžu prísť sčítať v čase prevádzkových hodín:

Obecný úrad v Blatnici, 038 15  Blatnica 1

Prevádzkové hodiny kontaktného miesta:

Pondelok: 8:00 - 13:00 hod.
Utorok:     8:00 - 13:00 hod.
Streda:     8:00 - 16:00 hod.                    
Štvrtok:    8:00 - 13.00 hod.                           
Piatok:     8:00 - 13:00 hod.

Vstup do priestoru kontaktného miesta bude umožnený len osobám s prekrytými dýchacími cestami respirátorom FFP2. V priestore bude obmedzený počet osôb (1 osoba na 15 m2).

2. obyvateľ požiada o službu mobilného asistenta. Mobilný asistent navštívi obyvateľa doma a pomôže mu sčítať sa.

Počas doby asistovaného sčítania môže obyvateľ v pracovných dňoch požiadať o mobilného asistenta obecný úrad na tel. čísle: 043/4948101. Požiadať o mobilného asistenta je možné aj prostredníctvom „call centra“ 02/20924919.

Pri telefonickom nahlasovaní požiadavky na mobilného asistenta uvediete meno a priezvisko, adresu, na ktorej Vás má mobilný asistent navštíviť a telefónne číslo, aby si mobilný asistent mohol s Vami dohodnúť termín a čas návštevy.

Obec požiadavku zaeviduje a pridelí ju na vybavenie mobilnému asistentovi, ktorý občana bude následne telefonicky kontaktovať za účelom dohodnutia si konkrétneho termínu a času návštevy. Upozorňujeme, že asistované sčítanie neprebieha formou telefonického rozhovoru, mobilný asistent Vás sčíta pri osobnej návšteve.

Ako poznáte asistenta a čím sa preukáže
Mobilný asistent je vybavený preukazom mobilného asistenta, ktorý predloží pri kontakte s obyvateľom. Preukaz musí splniť nasledujúce náležitosti: meno a priezvisko asistenta, identifikátor asistenta sčítania a evidenčné číslo preukazu asistenta. Totožnosť asistenta, ktorý kontaktuje obyvateľa na základe predchádzajúceho objednania, je možné si spätne overiť zavolaním na obecný úrad.

POZOR!
Zdôrazňujeme, že NIKTO PROAKTÍVNE NECHODÍ pri sčítaní 2021 k obyvateľovi domov. Ak sa s takýmto postupom stretnete, dôrazne odporúčame nevpúšťať neznáme osoby do bytu či domu a kontaktovať obecný úrad alebo políciu.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.