Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Okolo Slovenska 2019

Dátum: 16.09.2019
Autor: Obec Blatnica
Počet videní: 114
Okolo Slovenska 2019

Vážení spoluobčania a návštevníci obce dňa 18. - 21.9.2019 sa koná 63. ročník Medzinárodných cyklistických pretekov Okolo Slovenska.

Ide o najvýznamnejšie cyklistické podujatie na Slovensku, ktoré spája ľudí z rôznych miest a regiónov Slovenska.  Preteky prinášajú špičkové športové výkony priamo do miest a obcí v celej krajine a zároveň prispievajú k ich propagácii.  Našou obcou prejde cyklistický pelotón (3. etapa) 20.9.2019 v čase medzi 13.50 - 14.00 hod. 

Organizačné informácie

Pretekať na cestách medzi etapovými centrami Bardejov, Ružomberok, Hlohovec, Nitra a Senica budú pretekári z 22 profesionálnych World Tour, Pro Continental, Continental a národných reprezentačných tímov.

Veríme, že za krásne privítanie sa Vám odmenia vysoko hodnotným športovým výkonom a stanú sa vzorom pre Vašu mládež.

Okrem športovcov prejde Vašou obcou aj konvoj pretekov, ktorého členmi sú zástupcovia organizátorov, novinárov, zahraničných účastníkov, rozhodcov a polície.

V predvoji pôjde aj reklamná kolóna s množstvom darčekových predmetov a informačných materiálov, ktoré budú rozdávať fanúšikom pri trati.

Najdôležitejšia pre zdarný priebeh pretekov je spolupráca obcí a miest najmä v týchto oblastiach:

1. BEZPEČNOSŤ PRETEKÁROV, účastníkov konvoja i divákov - obyvateľov miest a obcí. Pozor na deti - vyzvať rodičov, aby nenechávali deti bez dozoru prebehovať cez cestu. Zvieratá na cesty nepatria. V čase prejazdu pretekárov cez Vaše mesto / obec prosíme zabezpečiť vylúčenie výskytu poľnohospodárskych a stavebných mechanizmov na ceste, vylúčiť skládky materiálov na cestách. Zabezpečiť čistotu komunikácií (kvôli bezpečnosti estetike). V obciach / mestách počas prechodu konvoja pretekov obsadiť výjazdy z objektov a križovatky usporiadateľskou službou z radov občanov alebo mestskej polície zabrániť prebehovaniu obyvateľov cez cestu. Obyvateľov a návštevníkov prosíme, aby v čase prejazdu pelotónu neparkovali na trati.

2. POMOC PRETEKÁROM, v ťažkom súboji pretekárov so súpermi, terénom, počasím a časom najviac pomôžete pretekárom silným potleskom, povzbudzovaním, hudbou reprodukovanou, najmä však živou (folklórne skupiny, kapely, spevokoly...)

Pretekári intenzívne vnímajú výzdobu mesta, obce, kvety - NEPODÁVAŤ A NEHÁDZAŤ DO KONVOJA, transparenty - UPEVNIŤ DOSTATOČNE VYSOKO A BEZPEČNE, povzbudzujúce nápisy pre pretekárov i celé preteky na ceste písať kriedou, resp. vápnom vo VEĽKOM PREDSTIHU PRED ICH PRÍCHODOM.

Vážené dámy, vážení páni,

dovoľujeme si vyjadriť naše presvedčenie, že zapojením sa do podpory pretekov podporíte našu snahu zviditeľniť Slovensko ako nádhernú krajinu, v ktorej žijú a pracujú športu nadšení obyvatelia, ako aj našu snahu priniesť pred Vaše domy naživo šport vysokej medzinárodnej úrovne a v neposlednom rade i našu snahu o získavanie našej mládeže pre ušľachtilé životné ciele.

Tešíme sa na spoluprácu a stretnutie na 63. ročníku OKOLO SLOVENSKA

Organizačný team MCP Okolo Slovenska

Ďalšie informácia nájdete na stránke https://www.okoloslovenska.com/

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.