Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Prvý vývoz BIOODPADU

Dátum: 06.04.2023 - celý deň
Miesto: Obec
Prvý vývoz BIOODPADU

Vážení spoluobčania, dňa 6. apríla 2023 (ŠTVRTOK) sa uskutoční prvý tohtoročný vývoz bioodpadu v našej obci. Nezabudnite si vyložiť nádoby ( ! NIE VRECIA ! ) s bioodpadom pred svoje domy v skorých ranných hodinách v deň vývozu !

V roku 2023 bude zber BIOODPADU prebiehať vo ŠTVRTOK !

Následne bude tento odpad vyvážaný podľa nasledovného harmonogram vývozu:

  •  od 6. apríla 2023 bude vývoz každý druhý ŠTVRTOK, t. j. 6.4.2022, 20.4.2023
  • od 1. mája 2023 bude vývoz bioodpadu každý ŠTVRTOK do konca novembra 2023

 

UPOZORNENIE!

Prosíme Vás, aby ste vykladali len nádoby, ktoré sú naplnené minimálne z polovice svojho objemu, nakoľko obec platí (manipulačný poplatok 1,20 € za 120 l nádobu/vrece a 2,40€ za 240 l nádobu) za každú vysypanú nádobu bez ohľadu na jej naplnenie. Zbytočne sa tak navyšujú náklady na odpad pre obec, ale aj občanov. Ďakujeme za pochopenie a dodržiavanie pravidiel.

Z vyššie uvedených dôvodov (manipulačný poplatok 1,20€ za vrece) bude v tomto roku obmedzený zber BIOODPADU vo vreciach počas JESENE. Preto vám odporúčame dokúpiť si zberné nádoby na BIOODPAD do ktorých sa zmestí viac BIOODPADU ako do vriec.

Pripomíname, že do nádob na BIOODPAD:

PATRIA: zvyšky a šupky z ovocia (vrátanie banánov a citrusového ovocia) a zeleniny, kávové a čajové zvyšky, vaječné škrupiny, bezmäsité zvyšky jedla, škrupiny z orecha, kvety, tráva, lístie, drobné konáre (do priemeru 1 cm a dĺžky najviac 10 cm), burina, piliny, hobliny, drevný popol, papierové vrecko znečistené zeleninou, ovocím a pod. 

NEPATRIA: šupky z citrusového ovocia (poznámka: banány nie sú citrusy a navyše šupky obsahujú veľa pre pôdu užitočného draslíka), mäsité zvyšky jedla, kosti, zvyšky rýb, zvyšky mlieka a mliečnych výrobkov a jedál, kamene, obväzy, cigaretové ohorky a pod.

Dôrazne vás žiadame, aby ste dodržiavali pravidlá zberu BIOODPADU a nevhadzovali do nádoby to, čo tam nepatrí.