Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zimná údržba komunikácií - UPOZORNENIE

Dátum: 15.12.2022
Autor: Obec Blatnica
Počet videní: 569
Zimná údržba komunikácií - UPOZORNENIE

Vážení spoluobčania, začala nám sezóna zimnej údržby na cestách a preto vás žiadame, aby ste v čo najväčšej miere obmedzili parkovanie vozidiel na cestách počas tohto obdobia, najmä v dobe odhŕňania snehu.

Pokiaľ je to možné parkujte vo dvore, predovšetkým to platí pre vozidla, ktoré zasahujú na cestu. Parkovanie v obci aj v čase zimnej údržby upravuje VZN o parkovaní číslo 1/2022.

Ak však už parkujte na verejnom priestranstve (s parkovacou kartou), tak parkujte tak, aby ste čo najmenej zasahovali do vozovky, dosiahnete to aj tým, že budete parkovať vpravo  v smere jazdy.

Prosíme vás ak z dôvodu parkovania vašich vozidiel na ceste pri vozidle ostal nahrnutý sneh, aby ste tento sneh odstránili a nenechávali ho na ceste a to aj pre vašu bezpečnosť. Na takýchto miestach rýchlejšie vzniká zľadovatený sneh.

Ak chceme mať cesty v zime udržiavané a bezpečné, je potrebné dodržiavanie vyššie spomenutých pravidiel, nakoľko kvalita zimnej údržby je od toho závislá. V tomto období je mimoriadne potrebné, aby sme k sebe boli ohľaduplný a tolerantný pretože cesty slúžia nám všetkým nie jednotlivcom.

 

Zároveň pripomíname občanom, ktorí parkujú na verejných priestranstvách, aby si vybavili povolenie na parkovanie. Podmienky a žiadosť nájdete TU.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.