Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zmena - vývozu BIOODPADU

GALÉRIA
Dátum: 04.09.2023
Autor: Obec Blatnica
Počet videní: 835
3 min. čítania
Zmena - vývozu BIOODPADU

Vážení spoluobčania, upozorňujeme Vás na zmenu vo vývoze BIOODPADU - HNEDÉ NÁDOBY.

Od tohto roku nebude počas jesene dovolený vývoz vriec s BIOODPADOM, vysýpať sa budú len hnedé nádoby označené nálepkou „BIOODPAD Obec Blatnica“, preto odporúčame občanom, aby si dokúpili nádoby na bioodpad – maximálny počet na domácnosť sú dve nádoby 120l alebo 240l !

Po vybudovaní zberného dvora bude možné BIOODPAD odovzdať aj tam do určených nádob, avšak len občania, ktorí majú zakúpenú vlastnú hnedú nádobu na BIOODPAD!

Občania majú možnosť si zakúpiť nádobu na BIOODPAD na obecnom úrade – v ponuke sú 120l a 240l nádoby. Zakúpiť si ju môžete aj priamo na vrátnici v Brantner Fatra Martin alebo v ktoromkoľvek obchode. V prípade zakúpenia hnedej nádoby mimo obecného úradu, je potrebné zakúpenie nahlásiť na obecnom úrade (nalepenie nálepky 1€), v opačnom prípade nebude takáto nádoba vyvážaná.

 

Ďakujeme za pochopenie.

 


Pripomíname, že do nádob na BIOODPAD:

PATRIA: zvyšky a šupky z ovocia (vrátanie banánov a citrusového ovocia) a zeleniny, kávové a čajové zvyšky, vaječné škrupiny, bezmäsité zvyšky jedla, škrupiny z orecha, kvety, tráva, lístie, drobné konáre (do priemeru 1 cm a dĺžky najviac 10 cm), burina, piliny, hobliny, drevný popol, papierové vrecko znečistené zeleninou, ovocím a pod. 

NEPATRIA: mäsité zvyšky jedla, kosti, zvyšky rýb, zvyšky mlieka a mliečnych výrobkov a jedál, kamene, obväzy, cigaretové ohorky a pod.

Prosíme Vás, aby ste vykladali len nádoby, ktoré sú naplnené minimálne z polovice svojho objemu, nakoľko obec platí (manipulačný poplatok 1,20 € za 120 l nádobu/vrece a 2,40€ za 240 l nádobu) za každú vysypanú nádobu bez ohľadu na jej naplnenie. 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.